Termeni si conditii de folosire 

Contract la distanta

I. Introducere (definitii si termeni)
Magazinul virtual aflat la adresa: 
https://www.azhome.ro , denumit in continuare AZHOME, este intretinut si administrat de SC GOGIVA SRL, inregistrată la Registrul Comerțului sub nr: J5/325/02.03.2015, avand CUI: 34174273, atribut fiscal: RO, CIF RO34174273, capital social 200 lei, sediul social in Oradea, str. Calea Clujului nr. 251, jud. Bihor, Romania, telefon +4-0740-893-117 și contul bancar IBAN:RO69RNCB0032144947220001, deschis la BCR denumit in continuare Vanzator. Prin utilizarea AZHOME, vizitatorul, denumit in continuare Client isi exprima acordul fata de Termenii si Conditiile de utilizare descrise mai jos, denumite in continuare Contract (contract la distanta). Contractul poate fi modificat, fara a avea obligatia de a anunta aceste modificari si fara o notificare prealabila, prin simpla afisare pe AZHOME a contractului modificat, de ceea va rugam sa consultati periodic aceasta pagina. Toate drepturile si obligatiile ce decurg ca urmare a administrarii AZHOME revin in intregime SC GOGIVA SRL-D.

Termeni:
AZHOME = webshop, magazin virtual aflat pe domeniul azhome la adresa de internet 
https://www.azhome.ro
Vanzator = SC GOGIVA SRL
Client = persoana fizica(majora) sau juridica' care achizitoneaza produse din AZHOME fie in calitate de vizitator, adica nu detine un cont de client, fie in calitate de client autentificat, adica care are creat un cont.
Contract = termenii si conditile de utilizare, contract la distanta (detaliat in continuare).
Comanda = un document electronic prin care Clientul isi exprima dorinta de a achizitiona bunuri si ii transmite aceasta intentie Vanzatorului
Suport durabil = poate lua forma de e-mail, instiitare postala datata.
posta electronica = e-mail
TVA = taxa pe valoare adaugata, in cuantum de 19% din valoarea produsului, reprezinta o taxa guvernamentala care merge catre bugetul de stat.


II. Continutul AZHOME si politica de vanzare online
AZHOME permite accesul neconditionat la continutul sau oricarui Client cu varsta de peste 18 ani. Accesul Clientilor cu varsta sub acest prag se face numai cu acordul tutorelui legal. Continutul AZHOME reprezinta imagini, texte, logo-uri, sigle, filme, prezentari, etc. si intreg continutul este proprietatea AZHOME. Prin continutul sau, AZHOME comercializeaza bunuri si produse. Toate preturile afisate aferente bunurilor comercializate sunt exprimate in Ron si contin TVA conform legislatiei in vigoare. Intregul continut al AZHOME este cu titlu informativ si nu reprezinta o obligativitate contractuala. Bunurile livrate pot diferi prin forma, prezentare si continut fata de cele prezentate pe AZHOME. Clientul are dreptul de a returna bunul achizitionat, valoarea achitata fiind returnata integral de catre AZHOME. A se vedea sectiunea „Cum returnez un produs”. In general produsele vor fi livrate intr-o zi lucratoare. Preturile afisate pot suferi modficari neanuntate. Dupa confirmarea comenzii, preturile nu mai pot suferi modificari. Contractul la distanţă este considerat încheiat atunci când Clientul primeşte pe suport durabil acceptarea comenzii. Acest „suport durabil” include e-mailurile de confirmare a comenzii primite de la magazin. O valoare minima de 25 ron fara TVA este necesara pentru a finaliza orice comanda pe site. 

III. Comanda, confirmarea, preluarea si facturarea comenzilor
Clientul poate achizitiona produsele comercializate prin intermediul AZHOME la pretul afisat, aferent fiecarui produs, prin selectarea si adaugarea lor in cosul de cumparaturi, urmand apoi sa finalizeze comanda. A se vedea sectiunea „Cum comand”. Clientul are obligatia in cadrul procesului de comanda sa furnizeze datele solicitate intr-un mod corect, complect si adevarat, aceste date fiind necesare in procesul de achizitie si livrare. De asemena este de acord sa fie contactat de catre AZHOME in orice situatie necesara. Clientul are acces la istoricul comenzilor efectuate numai daca a optat pentru crearea unui cont de client. Prin emiterea Comenzii, Clientul isi exprima acordul de a primi factura in format electronic adaugata de AZHOME in contul acestuia sau, dupa caz, prin trimiterea prin posta electronica comunicata de Client. In cazul in care factura nu este disponibila Clientului in termen de 48 de ore prin mijloacele descrise mai sus, Clientul va trimite o sesizare la adresa: admin@azhome.ro Prin confirmarea comenzii, Clientul transmite AZHOME intentia de a achizitiona produsele selectate. Primirea comenzii in sistemul AZHOME este adusa la cunostiinta Clientului printr-un e-mail care contine un numar unic de referinta a comenzii. Astfel, comanda va fi procesata de catre echipa AZHOME si Clientul va primi un e-mail cu stadiul comenzii. Coletul continand comanda Clientului va fi livrat conform datelor introduse in procesul de comanda, in cazul in care Clientul a optat pentru plata ramburs. In situatia in care Clientul a ales alta modalitate de plata (Ordin de plata/virament bancar, plata cu cardul), livrarea se va face dupa intrarea banilor in contul Vanzatorului. Pentru fiecare comanda confirmata, AZHOME va emite Clientului o factura fiscala corespunzatoare bunurilor din comanda, motiv pentru care Clientul are obligatia de a furniza toata informatiile necesare emiterii facturii fiscale in acord cu legislatia in vigoare, corect si integral. Clientul are dreptul de a anula orice comanda plasata inainte de a achita produsul. In situatia in care, la momentul anularii, comanda a fost predata curierului, Clientul va achita contravaloarea transportului. AZHOME poate anula comanda efectuata de catre Client chiar si in cazul in care aceasta a fost achitata integral, fara o notificare prealabila, dar se obliga sa aduca la cunostiinta Clientului aceasta decizie prin una dintre metodele de contact mentionate in procesul de comanda (telefon , e-mail), urmand ca in cazul in care bunul/produsul au fost achitate, sa restituie banii integral catre Client, in termen de maxim 14 de zile lucratoare de la efectuarea platii, fara nici o obligatie ulterioara pentru AZHOME si fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune- interese.

IV. Conditii de plata
Modalitatile de plata acceptate sunt:
- in avans-prin Ordin de plata (virament bancar)
- plata cu cardul (on-line)
- la momentul predarii comenzii - in numerar prin intermediul curierului (ramburs).
ATENTIE! In cazul platilor cu cardul online, AZHOME nu percepe nici un comision suplimentar Clientului, insa acesta poate plati comisione percepute de banca emitenta a cardului sau reiesite din conversia monetara, in situatia in care cardul este in alta valuta, etc. Prin urmare AZHOME nu poate fi facut responsabil de nici un cost suplimentar suportat de Client. Datele cardului nu vor fi accesibile AZHOME si nici nu vor fi stocate de catre AZHOME. Entitatea autorizata de catre AZHOME sa proceseze platile este SC LIBRA INTERNET BANK SA, societate care functioneaza conform legislatiei in vigoare si avand date de autentificare dupa cum urmeaza: Cod unic de inregistrare 8119644, numar de ordine in Registrul Comertului J40/334/1996, inregistrata in Registrul Bancar sub nr RB-PJR-40-037/18.02.1999, numar inregistrare ca operator de date cu caracter personal: 25819, e-mail: info@librabank.ro, www.librabank.ro. Tranzactiile se realizeaza exclusiv prin sistemele informatice ale procesatorului online, in conditii de maxima siguranta garantate de procesator. AZHOME nu poate fi facut raspunzator sub nici o forma de eventualele pierderi suferite de Client la achizitia bunurilor/produselor prin card bancar, orice litigii in acest sens disputandu-se intre Client si procesatorul de plati.

V. Livrarea
Dupa procesarea comenzii si a datelor din comanda, AZHOME va livra bunurile catre Client, la adresa furnizata de acesta in procesul de finalizare a comezii. AZHOME livreaza produsele doar pe teritoriul Romaniei, conform modalitatii de livrarea aleasa de Client in procesul de finalizare a comenzii. Costurile transportului sunt detaliate si afisate in acest proces. Termenul de livrare este in general de o zi lucratoare de la data plasarii comenzii, insa in unele cazuri poate dura mai mult, situatie in care Clientul va fi informat prin mijloacele de contact furnizate in procesul de comanda, avand libertatea de a decide asupra finalitatii acestei situatii.

VI. Garantii
Toate produsele comercializate prin intermediul AZHOME sunt noi. Toate produsele comercializate de AZHOME beneficiaza de certificat de conformitate si de garantia oferita de producator, conform legislatiei in vigoare (OUG 21/1992, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea 449/2003, cu modificările și completările ulterioare). AZHOME, returneza integral pretul bunurilor achizitionate in conditiile prevazute in sectiunea „Politica de retur”.

VII. Transferul proprietatii
Clientul devine proprietarul de drept al bunul achizitionat la predarea produsului, cu conditia achitarii integrale a pretului.

VIII. Returnarea produselor
Clientul are dreptul de a returna produsele achizitionate in termen de 14 zile de la predarea acestora, fara a fi nevoit sa justifice decizia. Totusi, pentru a imbunatati calitatea serviciilor noastre si a intelege ce anume v-a nemultumit, in procesul de returnare vi se va solicita un motiv, oricare ar fi acesta.
Atentie! Indiferent de motivele returnarii, taxa de transport nu va fi restituita. Cheltuielile de transport rezultate in urma returnarii revin in sarcina Clientului.
Nu se accepta retur la produsele care prezinta modificari fizice, lovituri , ciobituri, zgaraieturi, urme de folosire, etc. Va informam ca eventualele reclamatii privind deficientele estetice ale produselor precum cele enumerate anterior, vor fi luate in considerare si vor fi analizate doar daca acestea se comunica in scris Vanzatorului prin oricare din mijloacele de contact evidentiate pe site in primele 48 ore de la momentul predarii produsului. AZHOME va rambursa contravaloarea bunurilor in maxim 14 de zile lucratoare de la data preluarii bunului returnat, in situatia cand solicitatrea de retur este aprobata. Atentie! Conform legislatiei in vigoare, returnarea produselor la cumparare este aplicata doar Clientilor persoane fizice. Daca Clientul doreste schimbarea articolului cu un altul la fel si acesta nu mai este disponibil pe stoc , atunci Clientul poate opta pentru returnarea banilor sau achizitia altui articol.

IX. Limitarea raspunderii / declinarea responsabilitatii/ alte clauze
In situatii exceptionale, AZHOME isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul la continutul sau, partial sau integral, oricarui Client, in cazul in care considera ca, in baza actiunilor acestuia, ar putea prejudicia in orice fel AZHOME. Clientul are dreptul de a fi informat cu privire la motivele care au stat la baza acestei decizii si se poate adresa AZHOME pentru a cere lamuriri. Toate produsele sunt disponibile in limita stocului si faptul ca o comanda a fost emisa de catre Client si procesata de catre AZHOME, nu reprezinta un angajament contractual. Intregul continut al AZHOME este cu titlu informativ , ca si exemplu si NU reprezinta o obligatie contractuala, produsele/bunurile, preturile , amabalajele pot diferi ca forma, caracteristici, design si continut de cele prezentate pe site. Prin crearea si utilizarea unui cont, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau. AZHOME nu cunoaste si nu are acces la parola Clientului, iar in cazul uitari parolei si solicitarii alteia noi este activat un proces automat de generare a unei parole noi pe care Clientul o poate modifica ulterior din contul sau de client in sectiuneea: „Informatii personale”. Vezi sectiunea "Intrebari si raspunsuri". SC GOGIVA SRL nu poate fi trasa la raspundere de eventualele daune aparute in timpul exploatarii produselor, pozitia acesteia fiind doar de re-vanzator. Valoarea maxima a obligatiilor societatii fata de orice client este valoarea sumelor incasate de la clientul respectiv. Cheltuielile conexe (taxa livrare, comisioane banci, etc) revin in seama Clientului. AZHOME nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri publicate pe site.

X. Politica de confidentialitate
Datele cu caracter personal solicitate de AZHOME sunt necesare intocmirii facturii, a informarii Clientului cu privire la stadiul comenzii, pentru livrarea efectiva a produselor/bunurilor comandate, a informarii Clientului cu referire la promotiile desfasurate, a intocmirii de statistici de dezvoltare, de cercetare de piata, de marketing, de publicitate, etc. AZHOME se obliga sa foloseasca toate informatiile colectate de buna credinta si numai in aceste scopuri. AZHOME se obliga sa nu vanda si sa nu divulge sub nici o forma informatiile colectate in acest sens unei terte parti, alta inafara de partenerii contractuali ai societatii si in afara organelor mentionate de prevederile legale in vigoare in Romania. De aceea, Clientul are obligatia sa furnizeze datele solicitate corect si in intregime. Clientul beneficiaza de toate drepturile conferite de Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si in special: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei. Mai multe detalii prinvind politica noastra de confidentialitate gasiti 
aici.

XI. Forta majora
Niciuna dintre părțile contractante nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, in afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

XII. Litigii
Orice litigiu aparut intre AZHOME si Clientii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca litigiul nu se poate stinge pe cale amiabila, aceasta competenta revine instantelor judecatoresti de la sediul SC GOGIVA SRL.

AZHOME – simplu si usor!