Un alt preparat inedit ce s-a etalat in bucataria AZhome este muschiuletul de porc in crusta panco cu piure fin de radacinoase si sos de ciuperci, un preparat ideal pentru ocaziile festive. Incercandu-l la voi acasa suntem ferm convinsi ca nu veti da gres in susprinderea celor mai exigenti musafiri.
- 2 file de muschi de porc
- 2 radacini de pastarnac
- O telina
- Bere
- Sare
- Piper
- Ulei de floarea soarelui
- Coriandru
- Lapte
- Ciuperci brune
- Doua cepe rosii
- Vin alb
- Supa de pui
- Smantana de gatit
- Zeama de hribi
- Sampanie
- Sfecla fiarta
- Ulei de nuci
- Panco
- Se indeparteaza capetele muschiuletului de corp, pielea si grasimea. Se taie in doua fiecare bucata pentru a obtine portii potrivite si se dau deoparte si se pun la marinat cu sare, piper negru, o cescuta de bere, putin ulei si coriandru verde tocat. Se amesteca si se da la rece.
- Pastarnacul si telina se curata si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita in care se adauga jumatate de cantitate apa si jumatate lapte (aprox. 500 ml). Se da pe foc si se asezoneaza cu sare. Dupa aproximativ 40 minute legumele sunt gata si se trec in presa de piure unde legumele vor fi zdrobite.
- Ciupercile se taie felii subtiri. O ceapa se curata si se taie cubulete foarte mici. Se pune intr-o tigaie rece, peste care se adauga ciupercile si un catel de usturoi curatat si tocat, ulei si unt. Se pune intregul amestec pe foc mic. Dupa 1-2 minute se adauga aproximativ 100 ml vin alb si 2 polonice de supa de pui.
- Se asezoneaza cu putina sare si piper, se omogenizeaza si se adauga smantana de gatit (aprox. 200 g), cat si putina zeama de hribi si inca o bucata de unt. Aproape de finalul gatirii sosului se adauga putina sampanie.
- Sfecla se toaca cubulete si se da deoparte. O ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune intr-o tigaie rece. Se adauga sfecla, un cub de unt, un strop de ulei de floarea soarelui si putin ulei de nuci, un praf de sare si se da la foc mic spre mediu. Se lasa la sotat cateva minute.
- Se pune pe foc o tigaie in care se adauga putin ulei. Apoi se spala muschiul scos de la rece, se tamponeaza cu ajutorul unui servetel pentru a indeparta excesul de apa si se trece in tigaie. Se rumeneste pe-o parte si pe alta si intre timp se mai asezoneaza cu putin piper. Mai apoi se trece intr-o tava de copt, se adauga putin unt deasupra fiecarei bucati si se baga la cuptor la 180 grade Celsius pentru cateva minute.
- Muschiul se scoate din cuptor, se lasa putin la odihnit si se sectioneaza. Se trece prin panco pentru a forma o crusta. Se trec toate elementele in farfurie alaturi de cateva microplante de decor si se serveste din plin.