Pepenele poate fi un desert sanatos revigorant, insa poate fi si baza unui preparat aromat, dulce-picant, ideal pentru zilele de vara. Va propunem sa incercati reteta de supa crema cu pepene rosu, chimbir, chilly si prosciutto crudo care se va dovedi a fi o masa inedita, savuroasa si la fel de revigoranta.
- 1 pepene
- Lapte
- Smantana de gatit
- Miere de albine
- Zahar
- Chilly
- Ghimbir
- Prosciutto crudo
- Pepenele se taie in doua si o jumatate din acesta va fi taiat in felii mari, se scot samburii, se indeparteaza coaja si se taie cubulete. Se pun in blender si se paseaza. Ulterior se transfera intr-un bol generos, unde se omogenizeaza cu laptele si smantana. Se adauga doua lingurite de miere de albine, o lingurita de zahar si o bucatica de ghimbir curatat si ras. Amestecul se omogenizeaza cu ajutorul blenderului cu miscari de sus in jos, pana capata consistenta.
- Cu ajutorul unui polonic se transfera cantitatea dorita intr-o farfurie, se asezoneaza cu chilly si in mijloc se adauga rulouri de prosciutto crudo. Restul cantitatii de supa crema se blendeaza din nou pana se obtine o spuma, care se trece cu lingura deasupra preparatului pe alocuri, pentru decor.