AZHOME's blog

Supa crema de pepene rosu

Pepenele poate fi un desert sanatos revigorant, insa poate fi si baza unui preparat aromat, dulce-picant, ideal pentru zilele de vara. Va propunem sa incercati reteta de supa crema cu pepene rosu, chimbir, chilly si prosciutto crudo care se va dovedi a fi o masa inedita, savuroasa si la fel de revigoranta.

  • 1 pepene
  • Lapte
  • Smantana de gatit
  • Miere de albine
  • Zahar
  • Chilly
  • Ghimbir
  • Prosciutto crudo
  1. Pepenele se taie in doua si o jumatate din acesta va fi taiat in felii mari, se scot samburii, se indeparteaza coaja si se taie cubulete. Se pun in blender si se paseaza. Ulterior se transfera intr-un bol generos, unde se omogenizeaza cu laptele si smantana. Se adauga doua lingurite de miere de albine, o lingurita de zahar si o bucatica de ghimbir curatat si ras. Amestecul se omogenizeaza cu ajutorul blenderului cu miscari de sus in jos, pana capata consistenta.
  2. Cu ajutorul unui polonic se transfera cantitatea dorita intr-o farfurie, se asezoneaza cu chilly si in mijloc se adauga rulouri de prosciutto crudo. Restul cantitatii de supa crema se blendeaza din nou pana se obtine o spuma, care se trece cu lingura deasupra preparatului pe alocuri, pentru decor.

Ustensile folosite:

Razatoare

Cutit bucatar