AZHOME's blog

Trandafiri prosciutto în cosulet de mamaliga

Trandafiri prosciutto în cosulet de mamaliga. O reteta pe atat de complicatata ca si denumire, pe atat de simpla si rafinata. E recomandata cu precadere celor ce iubesc, celor ce vor sa ofere o floare printr-un mod mai diferit.

  • 750 ml de apa
  • ½ lingurita de sare
  • 20 g unt
  • 200 ml de lapte
  • 350 g de malai
  • 12 bucati Prosciutto
  • 12 feli de cascaval
  1. Într-o cratita pe foc se pune 750 ml de apa, se adauga ½ de sare, 20 g unt si se amesteca cu telul.
  2. Adaugati 200 ml de lapte, amestecati din nou cu telul si puneti treptat 350 g de malai. Lasati la fiert ca mamaliga sa prinda contur.
  3. Pe o felie de prosciutto se pune o felie de cascaval si se ruleaza, acestea vor sta prinse printr-o scobitoare. Repeta procedura pentru toate cele feliile.
  4. Mamaliga este gata. Lingura cu lingura se pune în tava- forma de briose.
  5. Ia rand pe rand feliile pregatite la pasul 3, si pune-le în centrul formelor umplute cu mamaliga. Scoate scobitoarea de la felii!
  6. Începi sa observi cum cosuletele cu trandafiri prin forma?! E uimitor! Pentru ca fiecare floare are nevoie de fabulos, pune pentru fiecare cos, în mijloc cate o maslina.
  7. Totul intra la cuptor(150 grade Celsius) pentru 15 minute.
  8. Dupa ce au fost scoase din cuptor, cosuletele cu trandafiri vor fi desprinse cu grija din forme cu ajutorul unui cutit.
  9. La final se poate adauga parmezan pentru un plus de gust.

Ustensile folosite:

Forma briose

Spatula lemn