Trandafiri prosciutto în cosulet de mamaliga. O reteta pe atat de complicatata ca si denumire, pe atat de simpla si rafinata. E recomandata cu precadere celor ce iubesc, celor ce vor sa ofere o floare printr-un mod mai diferit.
- 750 ml de apa
- ½ lingurita de sare
- 20 g unt
- 200 ml de lapte
- 350 g de malai
- 12 bucati Prosciutto
- 12 feli de cascaval
- Într-o cratita pe foc se pune 750 ml de apa, se adauga ½ de sare, 20 g unt si se amesteca cu telul.
- Adaugati 200 ml de lapte, amestecati din nou cu telul si puneti treptat 350 g de malai. Lasati la fiert ca mamaliga sa prinda contur.
- Pe o felie de prosciutto se pune o felie de cascaval si se ruleaza, acestea vor sta prinse printr-o scobitoare. Repeta procedura pentru toate cele feliile.
- Mamaliga este gata. Lingura cu lingura se pune în tava- forma de briose.
- Ia rand pe rand feliile pregatite la pasul 3, si pune-le în centrul formelor umplute cu mamaliga. Scoate scobitoarea de la felii!
- Începi sa observi cum cosuletele cu trandafiri prin forma?! E uimitor! Pentru ca fiecare floare are nevoie de fabulos, pune pentru fiecare cos, în mijloc cate o maslina.
- Totul intra la cuptor(150 grade Celsius) pentru 15 minute.
- Dupa ce au fost scoase din cuptor, cosuletele cu trandafiri vor fi desprinse cu grija din forme cu ajutorul unui cutit.
- La final se poate adauga parmezan pentru un plus de gust.