AZHOME's blog

Rulada cotlet de porc la cuptor

Daca aveti nevoie de o reteta simpla pentru un eveniment festiv, rulada din cotlet de porc este nu doar o alegere perfecta, ci si un preparat savuros, gatit in mod sanatos. Se completeaza perfect cu un pire fin de cartofi si alaturi de legumele proapsete la cuptor

  • Cotlet de porc
  • 1 carnat si jumate
  • Castraveti murati
  • 1 ardei
  • Cascaval
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Morcovi
  • Cartofi
  • Unt
  • Lapte
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Condimente de porc
  1. Legumele se spala si se curata, urmand ca ardeiul sa fie taiat fasii, morcovul rondele, cartoful cubulete mari si ceapa taiata in 4.
  2. Cotletul de porc se cresteaza in mijloc si se bate bine pana sa obtine o fasie de carne mai subtire, mai mare si maleabila. Se asezoneaza cu condiment, sare si piper, se amplaseaza la o baza carnatii, feliile de castraveti murati, ardeii taiati fasii si se rade cascaval deasupra acestora.
  3. Se ruleaza si se imprejmuieste cu ata de la un capat la altul.
  4. Rulada se transfera intr-o tava, se asezoneaza din nou cu sare , piper si condiment, se adauga de jur imprejur legumele. Se adauga aproximativ 200 ml apa si se baga la cuptor pentru 3 ore, la 200 grade Celsius. Rulada se verifica din cand in cand si se roteste in tava pentru a se intrepatrunde complet. Si pentru a capata o crusta.
  5. Cartofii se curata si se spala, apoi se pun la foc intr-o cratita cu apa.
  6. Se pune pe foc cratita cu diametru de 22 cm, in care se adauga apa cat cuprinde, un praf de sare si cartofii (aproximativ 1-2 kg) taiati cuburi mari. Cand acestia sunt gata, se dau deoparte si se strecoara. Se asezoneaza cu sare, se adauga un cub de unt si laptele si se mixeaza cu ajutorul batatorului de cartofi din inox. Se trec intr-un sac de ornat tortul si se da deoparte.
  7. Cand este gata, rulata se scoate din cuptor si se taie o felie care se va amplasa pe o farfurie. Alaturi se fac 3 gramajoare de pireu.

Ustensile folosite:

Strecuratoare

Cutit 11cm

Sac ornat tort

Capete ornat tort