AZHOME's blog

Muschiulet de porc cu piure de morcov

Ideal pentru cina si pentru serile romantice, reteta de muchiulet de porc cu piure de morcov, ardei copt si ciuperci shimenji este un preparat deosebit care o sa va incante prin aromele unice care se combina perfect impreuna.

  • 150 g muschi de porc
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • O ceapa alba
  • 5 felii de carnati chorizo
  • Ciuperci shimenji
  • O crenguta de cimbru
  • Doua cubulete de unt
  • Sare
  • Piper negru
  • Doua cubulete de unt
  1. Carnea de porc se spala si se indeparteaza fasiile atoase de grasime. Se asezoneaza cu sare si piper si se ruleaza pe fund astfel incat condimentele sa patrunda in carne. Se pune tigaia pe foc si se adauga fasiile de carnat, acestea lasandu-se pe foc pana se rumenesc. Ulterior se dau feliile de carnat deoparte. In grasimea lasata de la carnati se adauga putin ulei de masline. Apoi se pune muschiul de porc la prajit, alaturi de catelul de usturoi zdrobit, cimbru si cubul de unt. Muschiuletul se intoarce pe-o parte si pe alta pana capata o pelicula specifica, si se unge cu glazura lasata in tigaie. Ulterior muschiul se pune pe gril in cuptorul preincalzit la 180 ℃ pentru 8 minute. Cand acesta este gata se scoate pe fund si se lasa la odihnit.
  2. Se ia o cratita in care se pune apa la fiert. Morcovii se spala si se curata. Apoi se taie cubulete si se pun la fiert in apa. Intre timp se curata ceapa si se taie in doua. Cand morcovul este aproape fiert se adauga jumatatile de ceapa pentru 1-2 minute, ulterior se scoate si se da deoparte. Cand morcovul e fiert se scoate si se pune la blender, alaturi de putin lichid, sare, piper si un cub de unt. Se amesteca si se da deoparte.
  3. Ardeiul se coace pe flacara aragazului. Cand ardeiul se raceste se taie in jumatate si se curata de seminte.
  4. Se toaca un catel de usturoi marunt si se adauga peste ardeiul copt, se asezoneaza cu ulei de masline, cimbru si sare.
  5. Se ia o tigaie si se pune pe flacara. Se adauga putin ulei de masline si se adauga ceapa folosita anterior la fierberea morcovului. Se adauga ciupercile, un praf de sare, cimbru si se soteaza 30 secunde-1 minut.
  6. Pe o farfurie se pune o lingura de pireu de morcovi, muschiuletul de porc taiat in doua, ardeiul copt si ciupercile, alaturi de feliile de carnat rupte si presarate pe deasupra. Se garniseste cu microiarba de mazare.

Cimbrul se lasa sub muschiul de porc la gatit pentru a prinde carnea mai multa aroma.

Ustensile folosite: