Preparatul de astazi este o alegere ideala pentru momentele festive si pentru a va incanta papilele gustative prin intermediul unui preparat spectaculos, iubiti de cei mai mari masterchefi din lume. Suntem ferm convinsi ca si jumatatea dumneavoastra va fi incantata la servirea acestuia. Iata cum s-al preparati din confortul casei proprii si ce elemente aveti nevoie.
- Creveti tiger (aproximativ 8 bucati)
- 3-4 catei de usturoi
- Ulei aromat (amestec de busuioc, cimbru, rozmarin si ulei vegetal)
- 3 rosii cherry
- 4 felii de prosciutto crudo
- 2 fructe de mango
- Vin alb
- Unt gras
- O lamaie
- 2 ridichi mici
- 1 castravete de marime medie
- Rozmarin
- Apa
- 1 ou
- Sampanie
- Pudra de chilly
- Unt
- 4 cuburi de zahar
- Susan
- Crevetii se curata de cap si se spala bine. De asemenea, se curata si se toaca marunt usturoiul si rosiile.
- Se incinge o tigaie in care se adauga putin ulei aromatizat. Cand uleiul este incins se adauga crevetii, care se prajesc pana capata o crusta aurie-portocalie, pe o parte si pe alta. Se adauga rosiile cherry, usturoiul si se stinge cu vin alb. Se adauga putina apa, aproximativ 200-250 ml cat sa cuprinda la nivel crevetii si se pune din nou pe foc. Se asezoneaza cu sare si piper, rozmarin, putina coaja rasa de lamaie si se adauga si putin unt gras. Se lasa la gatit aproximativ 30 minute. Cand sunt gata se scot crevetii pe un servetel de bucatarie, pentru a scoate excesul de zeama si ulterior se scot din carcasa si se trec pe o farfuie.
- Feliile de prosciutto se taie in doua si se ruleaza, urmand ca in aceasta sa se imbrace (sa se ruleze) mijlocul fiecarui crevete in parte.
- Fructele de mango se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se transfera intr-o cratita unde se vor pune la fiert alaturi de cateva cuburi de zahar si apa cat cuprinde. Se fierbe pana capata textura unui compot.
- Fructele fierte se dau prin blender alaturi de un praf de chilly pana se face o pasta fina si cremoasa. Se adauga putin unt si se omogenizeaza din nou.
- Ridichile se curata si se pun intr-o zeama din apa rece si suc de lamaie. Se curata si castravetele si se indeparteaza capetele si se face felii. Se asezoneaza fiecare fasie cu sare si ulei si se marineaza la rece pentru 20-30 minute. Ulterior se presara susan pe feliile de castravete si se fac rolou.
- Se ia oul si se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu ajutorul telului, alaturi de un praf de sare, se incorporeaza putina sampanie si se da la rece.
- Se adauga pe un platou mousse-ul de mango, peste care se adauga crevetii, ridichiile si rulourile de castravete, dupa care se pune pe alocuri putin din spuma de sampanie. Se poate decora suplimnetar cu microplante sau flori comestibile.
Crevetii se gatesc in carcasa proprie pentru un plus de savoare.
In tigaie se va folosi doar lingura/spatula de lemn pentru a evita zgarierea interiorului, degradarea tigaii si implicit, lipirea preparatelor de peretii acesteia.
Cand se indeparteaza carcasa crevetilor se elimina si acel intestin subtire de pe “sina spinarii” astfel incat sa ramana doar partea alba.
Verificarea stabilitatii spumei se face prin inclinarea bolului cu fata in jos. Daca nu curge, inseamna ca spuma obtinuta este perfecta.