AZHOME's blog

Daca sunteti in cautarea unui desert simplu si rapid, crepes suzette este alegerea perfecta. Acest desert va va aminti de copilarie si totodata va va aduce bucurie pe papilele gustative. Iata cat de usor se prepara!

  • Aproximativ 200 g faina
  • Un ou
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Lapte
  • O portocala
  • Coniac
  • Zahar brun
  • Unt
  1. Intr-un bol se sparge un ou si se adauga un praf de sare, o lingura de ulei si se amesteca cu telul. Se incorporeaza si esenta de vanilie, laptele, faina trecuta prin sita. Se omogenizeaza toate ingredientele impreuna. Se ia o tigaie si se pune pe foc, in care se adauga putin ulei la incins. Mai apoi se ia un polonic din compozitia de clatite si se pune uniform in tigaie pentru formarea acestora. Cand clatita este gata, se indoaie in 4 si se transfera pe o farfurie.
  2. Se rade o bucata din coaja de portocala si se taie feliile julienne. Se scoate si sucul de la o jumatate de portocala cu ajutorul storcatorului manual. Tigaia in care au fost facute clatitele se adauga din nou pe foc si se toarna zaharul brun. Cand acesta este caramelizat se toarna coniacul, sucul de portocale si coaja de portocala. Se lasa la redus 2-3 minute dupa care se adauga un cub de unt si se mai lasa 1-2 minute pe foc, dupa care adaugam si clatitele pentru alte 2 minute aproximativ.
  3. Clatitele se pun in farfurie cu tot cu sos si se servesc calde sau reci.

Compozitia clatitelor trebuie sa fie lipicioasa, nu foarte lichida.
Sosul se face la foc mic.