O reteta ideala pentru sezonul estival, cat si pentru persoanele care au un regim alimentar in care isi doresc sa integreze intr-un mod diferit carnea de pui si legumele de sezon este aceasta reteta gustoasa de ciocanel de pui cu piure si legume.
- Un ciocanel de pui
- Alune prajite
- Untura de porc
- Un cub de unt
- 1 cartof mov
- 1 morcov
- O crenguta de cimbru
- Rozmarin
- 1 catel de usturoi
- O ceapa
- O rosie cherry
- Apa
- Ulei de masline
- Ciocanelul se dezoseaza si se da pielea jos, dupa care se adauga intr-o cratita cu apa fiarta unde s-a adaugat in prealabil putina untura de porc. Se adauga morcovul curatat, cimbrul, jumatate de ceapa si zeama de la o jumatate de lamaie. Cand legumele au fiert se scot si se dau deoparte, si se adauga o rosie pentru cateva secunde. Legumele se asezoneaza cu sare si se dau deoparte. Cand carnea este gata se scoate si se da deoparte pana la asamblarea farfuriei.
- Cat carnea fierbe se pregateste pireul. Cartoful se curata si se taie cubulete, dupa care se adauga intr-o cratita cu apa fiarta alaturi de un praf de sare. Se fierbe timp de 12 minute. Cartoful se da la blender cu un cub de unt, sare si piper.
- Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline, un cub de untura de porc, in care se adauga ceapa, usturoiul, morcovul, un varf de sare si piper, rozmarin, alaturi de carne. Cand legumele prin culoare se separa in boluri diferite carnea de legume.
- Pe o farfurie se adauga pireul, legumele, carnea si se presara alunele alaturi de o microiarba pentru decor.
- Parcurgand aceasta reteta veti obtine un preparat sanatos si delicios, ideal pentru intreaga familie. Pofta buna!