Se anunta o serie de musafiri speciali in vizita si nu stiti cu ce desert impresionant sa-I serviti? Ei bine, prajitura cu ciocolata alba, jeleu de fructe si inghetata de capsuni este alegerea ideala si simplu de pregatit, cu care veti incanta pe absolut oricine.
- 230 g unt
- 340 g zahar
- 280 g faina
- 10 g praf de copt
- 2 oua
- 250 g ciocolata
- Fructe confiate/jeleuri cu fructe
- Inghetata de capsuni
- Se ia o cratita in care se pune untul la topit si zaharul. Se da la foc mic.
- Intre timp se ia un bol in care se adauga faina, praful de copt si se omogenizeaza cu ajutorul telului.
- Odata ce untul si zaharul s-au topit, se transfera amestecul intr-un bol si se adauga ouale batute. Se adauga faina si se omogenizeaza incontinuu pana la incorporarea completa. Se adauga ciocolata alba, se omogenizeaza si se transfera intr-o tava de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru aprox. 40 minute. Ulterior aceasta se scoate, se lasa la racit si se taie in bucati.
- Pe bucata de prajitura se aseaza fructe proaspete si/sau jeleuri din fructe, alaturi de o cupa de inghetata de capsune.
Suntem ferm convinsi ca veti fi cuceriti de savoarea acestui retet fin si racoros, ideal pentru sezonul cald.
Pofta buna!