Daca v-ati dorit sa pregatiti o cina romantica si savuroasa pentru a va impresiona partenerul de viata sau pentru a trece in revista o frumoasa aniversare, reteta de piept de rata in mantie de alunie este alegerea perfecta, bogata in sos si arome unice.
- Piept de rata
- 2 morcovi
- O portocala
- Un ou
- Capsuni
- O lingurita de miere de albine
- Putina smantana de gatit
- Sampanie
- Cuisoare
- Sare
- Piper
- Chilly
- Apa
- Vin rosu
- Unt
- Se ia o bucata de piept de rata si se indeparteaza partea atoasa si grasimea. Ulterior carnea se cresteaza usor, se asezoneaza cu sare, piper, chilly, pe o parte si pe alta si se da la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.
- Dupa aproximativ 30 minute carnea se scoate din frigider si se aseaza cu pielea in jos pe o tigaie neincinsa, gatindu-se astfel in grasimea proprie.
- Cand partile prind o crusta caramelizata se da la cuptorul preincalzit, la 180 ℃ timp de 6 minute.
- Morcovii se curata, se taie rondele si se spala.
- Se ia o cratita si se pune la foc cu apa, in care se adauga morcovii la fiert, sare, niste zeama de porocala si cuisoare.
- Dupa ce morcovul este fiert se strecoara apa, se indeparteaza cuisoarele iar morcovii se transfera intr-un bol. Acestia se vor pune in blender, se adauga unt, aproximativ 2 linguri smantana de gatit si se mixeaza. Cand acesta este gata se adauga si putina sare si se amesteca.
- Se ia o tigaie si se pune pe foc la incins, in care se adauga vinul rosu. Ulterior se adauga si capsunile ce pot fi strivite, mierea de albine si o lingura de unt. Se omogenizeaza incontinuu. Se lasa pe foc cateva minute pana capata o usoara consistenta si ulterior se mixeaza in blender. Dupa mixare sosul devine mai gros si mai cremos, punandu-se pune din nou in tigaie pentru 1-2 minute pana da in clocot, timp in care se amesteca incontinuu.
- Pentru crusta se vor coace putin alunele in cuptor cateva minute la 180 ℃ si se vor toca marunt.
- Dupa ce pieptul de rata s-a gatit, se lasa la odihnit cateva minute si se unge pielea cu unt si se presara alunele peste acesta.
- Pasul 5 – Pregatirea spumei de sampanie
- Se ia un ou si se separa gelbenusul de albus. Cu ajutorul unui tel se bate albusul cu un praf de sare, pana acesta se face spuma. Se adauga aproximativ 50 ml sampanie si se omogenizeaza.
- Se trece intr-o farfurie pieptul de rata in crusta panco care se acopera parttial cu sos, morcovul si putin din supam de sampanie de jur imprejur.
- Acum preparatul dumneavoastra este gata de servit alaturi de persoana draga. Suntem ferm convinsi ca va contribui la rrearea unui moment romantic si de neuitat. Pofta buna!
In momentul in care se adauga vinul pentru reductie se ia tigaia de pe foc si se puna la loc ulterior.