AZHOME's blog

Atunci cand simtiti nevoia de un desert dulce si fin, nimic nu se compara cu savoarea unui pandispan de casa cu banane si capsune, cu sos de vanilie. Este un desert simplu si rapid, de care se vor indragosti chiar si copiii dumneavoastra.

  • 2 banane decojite
  • 2 oua
  • Un manunchi de capsune
  • 140 g unt
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • O lingurita praf de copt
  • Coniac
  • Frunze de menta
  • Sos de vanilie
  1. Bananele se taie bucati mici si se stropesc cu ajutorul unui blender.
  2. Ouale se bat cu 140 g zahar pana se capata un amestec de culoare galben deschisa. Se adauga untul si ulterior se incorporeaza bananele, praful de copt si faina.
  3. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, in care se adauga amestecul de pandispan. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox. 30 minute.
  4. Intr-un bol se pun capsunile, 10 g zahar, putin coniac si frunzele de menta. Se da la frigider cel putin 30 minute.
  5. Ulterior pandispanul se scoate din cuptor si se sectioneaza felii. Se ia o felie generoasa si se accopera cu un strat generos de crema de vanilie, peste care se adauga capsunile.

Pentru un decor mai opulent si pentru mai multa savoare, puteti folosi si frunzulite proaspete de menta sau sa decorati si cu topping de ciocolata.
Pofta buna!