Daca sunteti in cautarea unui preparat special pentru zilele deosebite sau pentru sarbatorile pascale, balotina de iepure cu piure de topinambur este alegerea potrivita. Bogata in arome si cu un continut ridicat de vitamine si proteine, acest prepar va incanta simturile chiar si celor mai pretentioase persoane.
- Carne de iepure
- Untura de rata
- Coniac
- Vin rosu
- O ceapa galbena
- 2 cepe rosii
- 1 morcov
- Supa de oase de iepure
- 5 fasii de prosciutto crudo
- 1 catel de usturoi
- O crenguta de cimbru
- 2-3 rosii cherry
- 3 flori de broccoli
- Sare
- Chilly
- Piper
- Bicarbonat de sodiu
- Apa
- Pesmet
- Smantana de gatit
- Patrunjel
- Apio
- Intr-o cratita se adauga un cub de untura de rata. Dupa ce cratita s-a incins se adauga carnea de iepure si se prajeste pe o parte si pe alta pana capata o crusta usoara. Se da deoparte si se stinge cu o gura de coniac, dupa care se pune din nou pe foc si se adauga si vinul, alaturi de supa. Se asezoneaza cu sare, piper negru zdrobit si putin chilly. Se curata cate o ceapa, se taie cuburi si se adauga peste carne. Morcovul se spala bine, se toaca si se pune si el peste carne. Se curata usturoiul si se taie rosiile, urmand ca si acestea sa fie puse in cratita, alaturi de un cub de unt. Cand carnea este gata, se scurge de excesul de ulei si se da carnea jos de pe os. Carnea se toaca si se da deoparte. Se adauga apio si smantana vegatala, un praf de sare si de piper si un strop de coniac. Folia de aluminiu se unge cu putin ulei, peste care se adauga insirate si suprapuse feliile de prosciuto. Se adauga mixul de carne si se ruleaza. Rulada se da la cuptor pentru 3 minute.
- Buchetele de broccoli se spala, se curata de tulpina si se pun intr-o cratita cu apa fierbinte in care se adauga putin bicarbonat si un praf de sare.
- Dupa ce acestea au fost oparite se scot in si se pun in spumiera, urmand sa fie date la congelator cateva minute.
- Cand carnea este gata, se pune din nou putina untura de rata in tigaie in care se trage broccoli la tigaie maxim 1 minut. Se adauga un praf de sare si unul de piper zdrobit.
- Pesmetul se intinde pe o tava si se da la cuptor pentru cateva minute pana acesta capata o culoare aurie.
- Se curata o ceapa rosie si se taie cuburi. Se pune in tigaia incinsa untul, ceapa si smantana de gatit. Cand acesta capata textura se da deoparte si se asezoneaza cu sare si patrunjel proaspat tocat. Se da din nou pe foc si se adauga piper zdrobit si putina apa. Se lasa pe foc pana acesta se ingroasa, amestecanu-se incontinuu.
- Topinamburul fiert in lapte se adauga in blender, alaturi de un polinic din laptele in care a fiert. Se adauga putina smantana de gatit, un cubulet de unt, putina sare si se blendeaza. Ulterior se siteaza.
- Ruloul se transfera in farfurie alaturi de o lingura de sos, broccoli si se presara pesmet deasupra. Se decoreaza cu microplante.
Invitatii vor iubi acest preparat desavarsit, care va aduce multa armonie la masa de sarbatoare. Pofta buna!