Gustos, fin si rafinat, supa crema de fasole este un preparat rafinat ce poate fi transformat cu usurinta intr-un preparat de top pentru zilele speciale si pentru oamenii cu gusturi rafinate. Invatati sa pregatiti intr-un mod desavarsit aceasta reteta creata de chef Rad Claudiu, urmand pasii de mai jos.
- Muschiulet de porc
- Vin rosu
- Ulei de masline
- Fasole alba prefiarta
- Smantana de gatit
- O ceapa alba
- O ceapa rosie
- Sare
- Coniac
- Vin rosu
- Usturoi
- Supa de pui
- Cimbru
- Sos brun
- Coreandru
- Piper
- Felii de salam chorizzo
- Se indeparteaza grasimea de pe muschiuletul de porc si se sectioneaza in portii mai mici cu grosimea de aproximativ 2 degete. Se marineaza cu vin rosu si ulei de masline. Se da deoparte.
- Se curata o ceapa alba si se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu 3-4 catei de usturoi. Se adauga ceapa intr-o cratita alaturi de un cub de unt si se caleste pana-si schimba culoarea. Se adauga si fasolea prefiarta, se omogenizeaza toate ingredientele si se adauga, putin cimbru proaspat tocat si usturoiul. Se lasa la foc mix timp de cateva minute, pana si usturoiul este putin calit. Se adauga putin coniac se omogenizeaza, putin vin rosu, iar cand alcoolul s-a evaporat adaugati supa de pui. Se adauga 3 linguri de sos brun, se asezoneaza cu sare si piper so omogenizati. Tocati si adaugati putin coreandru proaspat si adaugati-l in cratita. Dupa aproximativ 20-30 minute de gatit supa este gata si se poate transfera in blender alaturi de putina smantana de gatit, pentru a fi transformata in supa crema cu miscari de blenduit de sus in jos.
- Feliile de chorizzo se pun pe o tava mica si se dau la cuptor pentru 10-12 minute la 180 grade Celsius.
- Se incinge o tigaie in care s-a turnat ulei de masline si se prajesc bucatile de muschi pe o parte si pe alta pana cand capata o crusta aurie-maronie. Ulterior se transfera in tava, se asezoneaza cu sare si piper si se da la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute la 180 ℃.
- Se curata o ceapa rosie si se taie in patru. Se incinge o tigaie si se adauga ulei de masline si unt, in care se adauga feliile de ceapa, un praf de sare si un pic de vin rosu (cam o cana). Dupa ce ceapa s-a inmuiat se da deoparte vasul de pe foc si se lasa la marinat pana la servire.
- Odata pregatite, se transfera piureul in farfurie, alaturi de muschiuletul sectionat, ceapa marinata si se presara crisspy zdrobit. Puteti decora cu microplante.