AZHOME's blog

Sushi este unul dintre preparatele de inspiratie asiatica si cel mai cautat preparat in restaurantele din intreaga lume. Insa este si o reteta pe care o puteti pregati acasa, simplu cu usurinta, pentru a fi servita intr-un context divers. Orezul este componenta de baza in acest preparat, asa ca, gatirea acestuia este foarte importanta. Astazi va vom arata cum puteti gati un orez perfect pentru un preparat perfect.

  • 1.5 kg orez
  • 450 ml otet de orez
  • 60 g sare alba
  • Apa
  1. Intr-un bol cu orez se adauga apa rece de la robinet si se spala de 4-5 ori. Ulterior se trece printr-o sita si orezul se transfera in bol.
  2. Orezul va fi pus ulterior in aparatul de fiert orez, unde se niveleaza si se adauga apa, dupa care se lasa la fiert.
  3. Se ia o cratita si se pune pe flacara, in care se adauga otetul si sarea.
  4. Cand orezul este gata se transfera intr-un bol si se incorporeaza zeama putin cate putin.

Se foloseste orez cu bob rotund sau orez special pentru sushi.

Orezul este gata cand apa ce se scurge este transparenta.

La 500 g ore se adauga 150 g otet de orez.

Ustensile folosite: