Aduce-ti din savoare preparatelor din bucataria internationala direct la dumneavoastra in bucatarie! Muchiul de vita in crusta panco, inspirat de catre bucataria asiatica, servit alaturi de un mix de legume savuros si sanatos este alegerea ideala pentru zilele speciale.
- 1 cartof
- Aproximativ 180 g muschi de vita
- Un morcov
- O ceapa galbena
- Un buchetel de broccoli
- Unt
- Ulei de masline
- Crema vegetala pentru gatit
- Mustar Bijon
- Pesmet panco
- Bacon
- Hrean
- Sare
- Piper
- Gheata
- Cartoful se pune la fiert in coaja pentru aproximativ 30 minute, in oala cu apa in care s-a adaugat un praf de sare.
- Intr-o tigaie pusa la foc pe aragaz se adauga o lingurita de ulei de masline, un cubulet mic de unt si muschiul gata sectionat si curatat, condimentat cu sare, piper. Se lasa la gatit cate 2 minute pe fiecare grade, ulterior se da in tava la la cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 8-10 minute. Cand muschiul este aproape gatit se scoate si se unge cu mustar pe fiecare parte si ulterior se tavaleste prin pesmetul panco. Se mai da la cuptor pentru inca 2-3 minute.
- Pe foc se adauga o cratita in care se puna apa la incalzit si un varf de sare. Cartoful se da deoparte la racit. Intre timp se curata morcovul si ceapa si se toaca fasii. Buchetelul (floarea) de brocoli se taie in jumatate. Astfel, legumele se pun la blansat in cratita cu apa. Cand legumele sunt gata se scot in apa cu gheata unde se lasa pentru cateva secunde. Dupa cateva minute, se ia o tigaie si se adauga putin ulei, respectiv unt la incins, urmand a se adauga morcovul, brcocoli, ceapa, un praf de sare, piper si putin unt de gust. Intre timp se curata cartoful racit si se piseaza. Peste acesta se adauga unt, putina crema vegetala pentru gatit, un varf de sare si cu ajutorul spatulei se omogenizeaza toate ingredientele.
- Se pune o cratita pe foc in care se adauga 2-3 lingurite de crean, 4 linguri de smantana de gatit, un cub de unt.
- Muschiul se scoate din cuptor si se lasa la odihnit. Se adauga sosul in farfurie, apoi pireul aleatoriu, se adauga morcovul, ceapa si broccoli, respectiv muschiuletul sectionat in doua. Se decoreaza cu microplante si cipsuri de bacon zdrobite.
Muschiul se roteste bine pe tocator, astfel incat sa condimentele sa patrunda bine in acesta inainte de a fi adaugat in tigaie.
Muschiuletul se adauga in tigaie cand uleiul s-a incins.
Muchiuletul va fi gatit in sange in timpul mentionat.
Cuptorul poate fi preincalzit la o temperatura mai mare, urmand ca in momentul in care este bagat muschiul sa se ajusteze la temperatura mentionata.
Broccoli este gata in 30-40 secunde.
Cand se pune untul la sos, se opreste si cuptorul pentru a prinde textura si cremozitate.
Pentru realizarea cipsurilor de bacon acesta se trage fasii in tigaie, pana capata textura unui cips.