AZHOME's blog

Sosul crema de portocala orange curd este un o reteta ideala pentru asezonarea preparatelor deosebite, plina de aroma si savoare.

  • O portocala
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g unt
  • Apa
  1. Cratita se pune pe foc si se adauga apa la fiert.
  2. Ouale se sparg in bol, peste care se adauga zaharul, coaja razuita de la o portocala si sucul stors de la o jumatate de portocala. Se amesteca toate impreuna cu un tel, pentru a se omogeniza mai bine.
  3. Bolul cu ingredientele bine omogenizate se pune deasupra cratitei, pentru a gati sosul la bain marie. Se omogenizeaza incontinuu, in timp ce se incorporeaza untul. Dupa ce untul s-a topit se lasa pe baie de abur circa 8-10 minute.

Cantitatea de apa utilizata la primul pas acopera aproximativ 2/4 din volumul vasului.

Ustensile folosite: