Prajitura cu gem este un desert rapid si fraged realizat din doar 5 ingrediente. Poate fi pregatita de oricine ia rezultatul este unul delicios.
- 100 g branza brie
- 50 g nuci
- 400 g aluat foietaj
- 5 linguri gem
- 1 ou
- Branza se taie in felii si se da deoparte.
- Nucile se pun intr-un mojar unde cu ajutorul pistilului se vor marunti.
- Pe o hartie de copt se intinde foietajul. Cu ajutorul taietorului cu pinteni se fasie in diagonala lateralele foietajului (1/4 stanga si 1/4 dreapta) foietajului. Se unge cu gem de caise in mijloc si se adauga branza deasupra. Se ruleaza capatul mijlocului si incepe a se impacheta prin imbracarea prajiturii imprejmuind una peste cealalta, cate o suvita din stanga si una din dreapta. Cu ajutorul unei pensule se unge prajitura cu ou batut si se presara nucile.
- Prajitura se da la cuptor pentru 30 minute, la 180 ℃. Cand aceasta este gata se scoate la racit si se taie felii.
Pentru un plus de contrast si savoare puteti pudra zahar vanilat sau puteti adauga topping de ciocolata sau frisca.
Pofta buna!