Daca sunteti in cautarea unui preparat inspirat de catre bucataria mediteraneana, puiul bretagne in crusta panco va fi cea mai buna alegere. Este un preparat fin, ideal pentru ocazii festive si nu numai.
- 2 pulpe de pui
- Aprox. 300 ml lapte
- Faina
- Cuscus
- Ulei de porumb
- O ceapa alba
- Pastarnac
- Cimbru
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 1 telina apio
- Ras el hanout
- Sweet chilly
- Pesmet panco
- Piper negru
- Rozmarin
- Unt
- Sare
- Apa
- Se indeparteaza pielea si ulterior se dezoseaza pulpele. Se asezoneaza cu sare, piper negru zdrobit, putin cimbru tocat.
- Intr-un bol se adauga laptele, faina, un praf de sare si se omogenizeaza cu telul.
- Carnea de pui deosata si asezonata se trece cu ajutorul unei furculite prin coca si ulterior printr-un vas cu pesmet panco. Se ia o tigaie si se pune pe foc. Se adauga uleiul la incins in care pune puiul la prajit. Dupa ce puiul s-a scurs de ulei se tavalesc bucatile in sweet cilly si se pune in cuptor la 180 grade timp de 10 minute.
- Intr-o cratita se adauga apa si se pune pe flacara. Se curata si se toaca o ceapa, un pastarnac cu coaja bine spalat, usturoiul cu coaja, si se adauga in apa, alaturi de un varf de sare, piper si rozmarin, unde vor fierbe timp de aproximativ 20 minute. Ulterior se strecoara totul, iar in zeama ramasa se adauga cuscusul, putina sare, un varf de ras el hanout si telina apio tocata rondele. La final se da deoparte, in timp ce se curata ardeiul si se taie marunt, care va fi adaugat peste cuscus ce va fi repus pe foc timp de 1 minut.
- Se adauga aproximativ 100-150 g de unt si se amesteca pana ce acesta este perfect incorporat. Cuscusul se strecoara de zeama in exces cu ajutorul unei strecuratoare din inox.
- Cu ajutorul unei forme se fac doua gramajoare cilindrice de cuscus, alaturi de care se adauga puiul bretagne. Se decoreaza cu microplante.
Dupa ce puiul este gata, se trece mai intai pe un servetel de bucatarie pentru absorbirea excesului de ulei.