AZHOME's blog

Tartarul de somon este o reteta favorita de catre masterchefi, fiind un preparat fin si savuros, ideal dupa perioada sarbatorilor sau in timpul unei diete. Este un preparat echilibrat, cu un continut redus de calorii si cu o finete aparte.

  • 1 file dezosat de somon crud
  • 1 file de somon afumat
  • Panco (pesmet grunjos facut din paine alba)
  • 2 lingurite de sos chinezesc sweet chilly
  • 2 lingurite de dulceata de ardei
  • Busuioc marinat in ulei de masline
  • O ceapa verde
  • 1 castravete crud
  • 1 avocado
  • O limeta
  • Coriandru
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  1. Codita cepei verzi se toaca marunt si se adauga peste somon. Se curata castravetele si se taie capetele. Se vor scoate 4 felii lungi prin trecerea castravetelui prin mandolina, iar aceste felii se vor rula.
  2. Restul castravetelui se taie cuburi si se adauga peste amestecul de peste. Limeta se da pe razatoare pentru a indeparta coaja verde. Se indeparteaza coaja alba si se taie in 4. Se scurge zeama de la o jumatate de limeta si putin coriandru, care se adauga in tartar, celelalte doua felii folosindu-se la decor. Se omogenizeaza toate ingredientele si se da deoparte pentru a se macera.
  3. Fructul de avocado se taie in doua si se indeparteaza samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul, se taie si se mixeaza la blender alaturi de un sfert de limeta, un praf de sare, piper, coriandru, capetele ramase de la ceapa verde si putin ulei de masline.
  4. Se amesteca sosul chilly cu dulceata de ardei si busuioc macerat in ulei de masline. Acest amestec va fi folosit la servire.
  5. Pasta de avocado se pune in forma, pana la jumatatea acesteia. Se adauga tartarul de somon si se decoreaza cu sosul chilly, rulourile de castravete, microplante si crumble-ul de pesmet.

Pentru prepararea acestei retete veti avea nevoie de o cantitate egala de somon crud si afumat.

Uleiul de masline extravirgin poate fi inlocuit cu cel presat la rece.

Coaja de la avocado se poate folosi drept baza de decor.

Pireul de avocado se lasa putin grunjos, dar dupa preferinte, se poate blendui foarte fin.

Coriandrul se ruleaza “foaie de tigara” si se taie asemeni busuiocului, dintr-o singura taietura.