AZHOME's blog

Pateu din semnte de floarea soarelui

Daca sunteti in cautarea unui preparat vegan pentru micul dejun, fie ca urmati o dieta slaba in continut de grasimi si proteine, pateul din seminte de floarea soarelui este un preparat rapid, adecvat si bogat intr-o cantitate ideala de acizi grasi, fiind un preparat ideal pentru micul dejun sau pentru a fi servit drept o gustoare usoara, dar si satioasa in acelasi timp. Iata cat este de simplu de facut!

  • Aproximativ 200 g seminte de floarea soarelui
  • Masline
  • Busuioc proaspat
  • Rosii uscate in ulei
  • Bagheta
  1. Se pun in vasul blenderului semintele, rosiile, busuiocul si maslinele curatate de samburi. Se paseaza de mai multe ori pana se obtine consistenta dorita.
  2. Se taie bagheta de paine in felii si se unge fiecare felie individual cu pateu in cantitatea dorita.
  3. Pateul poate fi servit drept aperitiv, alaturi de alte legume proaspete si/sau plante.
  4. Pofta buna!

Cremozitatea pastei este data de puterea blenderului.
Daca blenderul nu este foarte puternic, puteti obtine o textura fina prin adaugarea unei cantitati mici de apa.
Pentru a nu ramane fire de busuioc sau bucati prea mari este recomandat sa tocati busuiocul inainte de a fi introdus in blender.

Ustensile folosite: