Daca sunteti in cautarea unui preparat vegan pentru micul dejun, fie ca urmati o dieta slaba in continut de grasimi si proteine, pateul din seminte de floarea soarelui este un preparat rapid, adecvat si bogat intr-o cantitate ideala de acizi grasi, fiind un preparat ideal pentru micul dejun sau pentru a fi servit drept o gustoare usoara, dar si satioasa in acelasi timp. Iata cat este de simplu de facut!
- Aproximativ 200 g seminte de floarea soarelui
- Masline
- Busuioc proaspat
- Rosii uscate in ulei
- Bagheta
- Se pun in vasul blenderului semintele, rosiile, busuiocul si maslinele curatate de samburi. Se paseaza de mai multe ori pana se obtine consistenta dorita.
- Se taie bagheta de paine in felii si se unge fiecare felie individual cu pateu in cantitatea dorita.
- Pateul poate fi servit drept aperitiv, alaturi de alte legume proaspete si/sau plante.
- Pofta buna!
Cremozitatea pastei este data de puterea blenderului.
Daca blenderul nu este foarte puternic, puteti obtine o textura fina prin adaugarea unei cantitati mici de apa.
Pentru a nu ramane fire de busuioc sau bucati prea mari este recomandat sa tocati busuiocul inainte de a fi introdus in blender.