Inspirata din bucataria italiana, pieptul de pui invelit in prosciuto cu gnoci de casa este o reteta absolut delicioasa si plina de savoare.
- 1 cartof
- Pipet de pui
- 2 felii de prosciuto
- 1-2 fasii de bacon
- Cimbru
- Ulei de masline
- Un manunche de patrunjel
- 1 morcov
- 1 fenucul
- 1 manunche de brocoli
- Chives
- 1/3 sfecla rosie
- Faina
- 1 ou
- Unt
- Apa
- Sare
- Piper
- Se pune o cratita cu apa pe foc in care se adauga cartoful in coaja si un praf de sare. Cand acesta este gatit se scoate si se da deoparte si se curata. Morcovul, feniculul si sfecla se curata, iar sfecla se da deoparte. Se pune o cratita cu apa la foc in care se adauga brocoli si un praf de sare, alaturi de fenicul si morcov. Se dau cateva secunde in apa rece.
- Se ia bucata de piept de pui si se asezoneaza pe o parte cu sare, cimbru, piper, si pe cealalta doar cu cimbru si piper. Se insira fasiile de prosciuto pe tocator una langa cealalta, se adauga pieptul de pui la capete si se ruleaza. Se trage intr-o tigaie in care s-a adaugat putin ulei de masline, unt si o crenguta de cimbru, pana prosciuto prinde culoare apoi se da la cuptor la 160 ℃ timp de 10-12 minute.
- Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, peste care se adauga 1-2 fasii de bacon si se da la copt 8-10 minute. Ulterior se scoate, se lasa la racit si se toaca.
- Patrunjelul si chivesul se toaca, peste care se adauga faina, un praf de sare si piper, galbenusul de ou si cu o spatula se vor omogeniza toate ingredientele impreuna.
- Se pune o tigaie pe foc in care se adauga putin ulei de masline si cu ajutorul a doua linguri se da forma de gnochi urmand ca fiecare sa fie puse in tigaie la prajit pana prind o crusta.
- Cand gnochi este gata se scoate pieptul de pui si se pun alaturi de acesta, dand din nou la cuptor pentru cateva minute.
- Intr-o tigaie unsa cu ulei se pune feniculul, morcovul si sfecla, alaturi de putin unt. Se reduce focul si se adauga sare si piper, respectiv brocoli.
- Se scoate pieptul de pui din cuptor si se taie in jumatate. Se trece in farfurie alaturi de gnochi si de legumelle caramelizate. Se decoreaza cu microiarba de mazare.
Acum ca reteta este gata suntem ferm convinsi sa papilele gustative vor avea doar cuvinte de lauda pentru dumneavoastra. Pofta buna!