Medalionul de vita cu ou este alegerea ideala, simpla si rapida, cu un continut redus de calorii, pentru un pranz savuros. Este simplu si rapid de gatit, iar carnea este frageda si bogata in savoare.
- Sare
- Piper
- Ou
- Ulei de masline
- Carne de vita
- Apa
- Paine
- Faina
- Medalionul de vita se curata de grasime si se taie in bucati medii. Se bate fiecare cu ajutorul ciocanelului astfel incat bucatile de carne sa fie reduse in grosime. Pe o mia farfurioasa se presara putina faina si se tavaleste fiecare bucata de carne prin aceasta.
- Se ia o tigaie in care se pune la incins putin ulei de masline si se adauga carnea acoperita cu faina Se prajesc pe-o parte si pe alta si atunci cand au capatat o crusta uniforma se adauga putina apa in tigaie (aprox. 150-200 ml). Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la redus pana cand ramane un sos subtire in tigaie iar medalioanele sunt bine gatite. Se trec intr-o farfurie si se lasa la odihnit. In sosul ramas se imbiba feliile de paine pe o parte si pe cealalta.
- Se pregateste o alta tigaie care se unge cu putin ulei, in care se sparg ouale si se prajesc.
- Pe o farfurie se aseaza painea cu sos, un medalion si oul prajit deasupra.
Pentru un aspect impresionant si pentru si mai multa savoare, puteti decora preparatul cu microplante sau verdeata.
Pofta buna!