AZHOME's blog

  • 250 g carne de porc
  • 3 oua
  • 2 rosii
  • Patrunjel verde
  • Ceapa verde
  • Salota
  • Ulei
  • Piper verde
  • Piper negru
  • Pudra de rosii
  • Sare grunjoasa
  • Faina
  • Pesmet Panko
  1. Se pune apa la fiert, cand apa fierbe se adauga oul pentru 3 minute care apoi se va scoate intr-un bol cu apa cu gheata pe a da un soc termic oului si a se strange albusul.Se lasa la racit 2-3 minute apoi se decojeste.
  2. Se toaca patrunjel si ceapa verde.Intr`un mojar se adauga piper verde, piper negru, sare grunjoasa, pudra de rosii si se vor pisa.
  3. Intr-un bol se adauga carnea de porc, patrunjelul, ceapa verde, compozitia pisata din mojar si un ou apoi se amesteca toate la un loc.
  4. Intr-o oala se adauga ulei si se pune pe foc.
  5. In trei boluri se adauga faina, ou si pesmet panko.Oul se amesteca cu sare si piper.Se ia 100-130g de carne amestecata care se intinde in palma, oul fiert este dat putin prin faina si apoi invelit in carne. Chifteaua este data prin faina, oul batut si pesmet.
  6. Cand uleiul este incins se pune chifteaua si se lasa in ulei pana prinde crusta.
  7. Se iau doua rosii care sunt taiate in pantru apoi scosi samburii folosindu-se doar pulparosiei, acesta fiind taiat in cubulete.Se taie ceapa rosie si o salota.Acest amestec se pune intr-un bol peste care se adauga putina pudra de rosii, sare, piper negru si putin ulei de masline.