- 250 g carne de porc
- 3 oua
- 2 rosii
- Patrunjel verde
- Ceapa verde
- Salota
- Ulei
- Piper verde
- Piper negru
- Pudra de rosii
- Sare grunjoasa
- Faina
- Pesmet Panko
- Se pune apa la fiert, cand apa fierbe se adauga oul pentru 3 minute care apoi se va scoate intr-un bol cu apa cu gheata pe a da un soc termic oului si a se strange albusul.Se lasa la racit 2-3 minute apoi se decojeste.
- Se toaca patrunjel si ceapa verde.Intr`un mojar se adauga piper verde, piper negru, sare grunjoasa, pudra de rosii si se vor pisa.
- Intr-un bol se adauga carnea de porc, patrunjelul, ceapa verde, compozitia pisata din mojar si un ou apoi se amesteca toate la un loc.
- Intr-o oala se adauga ulei si se pune pe foc.
- In trei boluri se adauga faina, ou si pesmet panko.Oul se amesteca cu sare si piper.Se ia 100-130g de carne amestecata care se intinde in palma, oul fiert este dat putin prin faina si apoi invelit in carne. Chifteaua este data prin faina, oul batut si pesmet.
- Cand uleiul este incins se pune chifteaua si se lasa in ulei pana prinde crusta.
- Se iau doua rosii care sunt taiate in pantru apoi scosi samburii folosindu-se doar pulparosiei, acesta fiind taiat in cubulete.Se taie ceapa rosie si o salota.Acest amestec se pune intr-un bol peste care se adauga putina pudra de rosii, sare, piper negru si putin ulei de masline.