Supa crema de mazare cu spanac si menta este o reteta sanatoasa si revigoranta, ideala pentru zilele de vara. Daca urmati o dieta alimentara verde sau daca aveti nevoie de un preparat usor si bogat in vitamine, aceasta este alegerea perfecta.
- Mazare
- Spanac verde
- Cateva frunze de menta
- Un ou
- Unt
- Usturoi
- Ciuperci shimenji
- Smantana grasa emulsie
- Smantana Grana Cucina
- O ceapa
- O ceapa verde
- Ulei de masline
- 1 biscuite Provence
- 1 rosie cherry
- Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se ia un vas si se pune pe flacara, in care se adauga putin ulei. Se pune ceapa, usturoiul, putina sare si piper. Se adauga mazarea si smantana de gatit, alaturi de cubul de 30 g de unt. Dupa ce crema incepe sa se lege se adauga si spanacul alaturi de frunzele de menta, un varf de sare si se transfera in blender alaturi de galbenus.
- Oul se sparge si se separa albusul de galbenus. Albusul se bate separat cu un praf de sare grunjoasa. Se da deoparte urmand ca acesta sa fie folosit pentru decor.
- Pe biscuite se amplaseaza 4 punctulete de emulsie de smantana, deasupra carora se pune cate o feliuta de ciuperci, cate o felie de rosii cherry in dreptul fiecarui punct, ceapa verde sectionata fasii.
- Crema de mazare se trece intr-un bol, adaugandu-se o lingura din spuma de albus si deasupra biscuitele cu legume.
Emulsia de smantana grasa se face prin amestecarea unei cantitati de smantana, ulei si sare.