AZHOME's blog

Crema de linte cu carnat

Daca aveti nevoie de o gustare rapida in loc de o masa principala copioasa, crema de linte cu carnat, servita cu biscuiti provance este o gustare simpla si ideala in orice moment al zilei.

  • 2 biscuiti Provance
  • Linte
  • Cateva fasii de carnati chiorizo
  • 200 g linte fiarta in prealabil
  • Grand cucina (smantana de gatit)
  • 1 ou
  • O ceapa verde
  • O ceapa galbena
  • 1 catel de usturoi
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Untura de porc
  1. Se iau cateva felii de chiorizo (aprox. 2-4) si se taie cubulete.
  2. Ceapa verde si cea galbena se curata si se toaca marunt. Se pun la calit in tigaie alaturi de ulei de masline, un catel de usturoi si cimbru. Se adauga si carnatul si respectiv o lingura de untura de porc. Se tine pe foc cateva minute.
  3. In amestecul de la pasul 2 se adauga si lintea cu putina zeama, se asezoneaza cu sare si piper si putina smantana de gatit. Se omogenizeaza si se lasa la fiert 5 minute. Se trece totul in blender si se paseaza pana se obtine consistenta unei creme fine. Se adauga un ou crud si ulterior se transfera in bol unde se decoreaza cu feliile ramase de carnat, ulei de masline si microplante.

Oul se adauga pentru a lega crema de linte.

Ustensile folosite: