AZHOME's blog

O reteta ideala pentru momentele speciale sau pentru cinele deosebite este reprezentata cu fast si savoare de preparatul de astazi, gatit cu maiestrie de catre cheful Antal Paul – cotlet de miel in crusta, cu sfecla, pire de cartofi si verdeata. Haideti sa descoperiti reteta!

  • 1 cotlet de miel
  • 1 cartof
  • Sare
  • Cimbru
  • Ulei de masline
  • Frunze de patrunjel
  • Mustar
  • Sfecla
  • Spanac
  • Mazare boabe
  • Unt
  • Piper
  • Apa
  1. Cotletul se incizeaza cu ajutorul unui cutit. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru. Se incinge foarte putin o tigaie in care s-a turnat putin ulei de masline si se adauga cotletul. Se prajeste pana capata culoare pe ambele parti si ulterior se transfera totul intr-o tava care se baga la cuptorul setat la 170-180 ℃ pentru 8-9 minute. Ulterior se scoate si se unge cu mustar, se da prin crusta de panco si se mai da la cuptor pentru cateva minute.
  2. Cartoful se curata, se taie cubulete si se pune intr-o cratita cu apa la fiert cand apa da in clocot. Cand cartofii sunt gata se scot intr-un bol si cu ajutorul pisatorului de legume se fac piure. Se adauga unt, un praf de sare, un varf de piper si se omogenizeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.
  3. Se ia o cratita si se pune pe foc, in care se toarna apa la clocotit. Se adauga frunzele de spanac si de patrunjel cand apa este clocotita, pentru a se opari timp de cateva secunde. Se scot intr-un bol cu gheata unde se lasa 1-2 minute. Ulterior se adauga in blender unde se face pasta. Se asezoneaza cu sare, ulei de masline si se omogenizeaza. Se adauga in pireul de cartofi si se omogenizeaza.
  4. Sfecla fiarta se taie cubulete si se pune in blender. Se adauga pesmetul panco si se blendeaza. Ameestecul se trece intr-un bol.
  5. Se ia o cratita in care se pune apa din plin si se pune la foc. Cand aceasta da in clocot se adauga mazarea boabe timp de 30 secunde si ulterior se scoate intr-un bol cu gheata. Mazarea se trece in tigaia in care s-a pregatit mielul initial. Dupe ce tigaia s-a incins se adauga mazarea, putin piper si sare timp de cateva secunde. Se da deoparte pana la servire.
  6. Pe o farfurie cu fund adanc si peretii lati se pune piureul sub forma unui quinel facut prin trecerea pireului prin doua linguri. Mielului lasat la odihnit cateva minute si se taie doua portii care vor fi puse in farfurie langa piureul de legume. Se presara mazarea de jur imprejur.

Patrunjelul si spanacul nu se fierb astfel incat sa nu-si piarda culorile si aroma intensa.
Amestecul de patrunjel si spanac se da la blender de mai multe ori, pana se obtine textura dorita. Se va folosi o linga pentru a centraliza amestecul care sare pe peretii vasului ori de cate ori este nevoie .

Ustensile folosite: