AZHOME's blog

Daca va doriti o ciorba speciala, satioasa si cu o aroma inconfundabila, ciorba de burta se inscrie perfect la acest capitol. Este un adevarat rasfat culinar pentru multi dintre pamanteni si astazi va vom arata cat este de simplu de pregatit.

  • Burta de vita fideluta
  • Oase cu maduva de vita
  • Faina
  • Unt
  • 4 oua
  • Smantana
  • Piper
  • Sare
  • Ardei
  • 2 morcovi
  • 2 ceape
  • 5 catel de usturoi
  • Apa
  1. Morcovul, ceapa, telina, pastarnacul si usturoiul se curata si se dau deoparte
  2. Intr-o tigaie . se pune putin unt la incins, peste care se adauga 1 morcov dat prin razatoarea mare la calit. Se adauga aprox. 300 ml apa si oasele. Mai apoi se adauga celalalt morcov taiat in 4 sau in 6 pe lungime, alaturi de pastarnacul crestat la capatul mare, bucati mari de telina, ceapa intreaga curatata si usturoiul pisat. Se omogenizeaza si se lasa pe foc pana cand au fiert toate legumele. Usor se scot legumele si oasele si se adauga burta fideluta. Se asezoneaza cu sare si piper.
  3. Intr-un bol se adauga 3 masuri medii de faina, 4 galbenusuri de ou si se omogenizeaza cu ajutorul telului. Se incorporeaza smantana in care se adauga un polonic din supa fierbinte.
  4. Peste supa de burta se adauga dresul de smantana cu ou si faina, se adauga sare si piper si putina moare.

Se serveste alaturi de paine proaspata si ardei verde bulgaresc sau usor picant.
Pofta buna!

Ustensile folosite:

Curatator

Cutit bucatar