AZHOME's blog

Prajitura capsunica este un desert revigorant, ideal pentru sezonul cald si potrivit de dulce atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Bucurati-va de un strop de dulceata pregatind acest desert sanatos.

  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 300 g zahar pudra
  • 100 g margarina
  • 500 g biscuiti
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie
  • 500 g biscuiti
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • Aproximativ 100-150 ml lapte
  1. Intr-o tava se aseaza rand pe rand jumatate din biscuitii sub forma unei baze in loc de blat.
  2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei spatule, dupa care se incorporeaza toate ingredientele cu ajutorul unui mixer. Se incorporeaza treptat untul si se continua omogenizarea cu ajutorul mixerului.
  3. Capsunele se spala si se curata de frunzulite. Se taie cubulete si se incorporeaza in crema de branza pana se obtine o pasta fina. Se rade putina coaja de lamaie
  4. Intr-o cratita se pune aproximativ 200 ml apa la foc.
  5. Intre timp se dizolva gelatina in lapte. Se pune pe foc la bain barie si se omogenizeaza pana gelatina s-a topit complet. Se da deoparte la racit.
  6. Cand amestecul e rece se incorporeaza in crema. Se toarna intregul amestec peste biscuiti, se niveleaza, se adauga capsuni taiate felii si inca un strat de biscuite. Ulterior se acopera cu folie alimentara si se da la rece timp de 6 ore.
  7. Prajitura capsunica este o reteta simpla si rapida, pregatita la rece, care nu necesita foarte multe ingrediente si care poate fi pregatita chiar si de catre incepator intr-un timp foarte scurt.
  8. Pofta buna!

Se va folosi doar partea galbena de la coaja de lamaie. Partea alba este amara si poate schimba gustul preparatului asa ca este recomandat sa evitati razuirea acesteia.