Reteta de brownie cu inghetata este un desert ideal pentru un moment romantic, petrecut in doi, prin intermediul caruia veti putea indulci si impresiona totodata persoana iubita. Iata cat este de simplu de pregatit si ce ustensile si ingrediente veti avea nevoie.
- 250 g unt
- 200 g ciocolata neagra
- 300 g zahar
- 65 g faina
- 80 g cacao
- 10 g praf de copt
- 75 g visine congelate
- 4 oua
- 300 g iaurt grecesc
- 300 g capsuni
- 50 g miere
- 200 g fructe de padure congelate
- 100 ml apa
- 3 g agar-agar
- Se iau ingredientele si se plaseaza in blender unde se omogenizeaza. Se pune intr-un vas si se da la congelator
- Se puna o cratita cu apa pe foc iar cand aceasta clocoteste se adauga pe baie de aburi un bol in care avem ciocolata si untul. Se amesteca pana cand ingredientele sunt topite si omogenizate.
- Intr-un alt bol se amesteca restul de ingrediente si ouale batute.
- Se incorporeaza ciocolata topita in amestec treptat si se omogenizeaza impreuna.
- Se trece intregul amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se integreaza visinele si se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute. Ulterior prajitura se scoate de la cuptor si se lasa la odihnit.
- Intr-o cratita se pun fructele de padure la foc mediu. Se adauga apa si se lasa pe foc pana da in clocot. Ulterior se pune intr-un bol care se transfera deasupra unui bol cu apa rece. Cand acesta s-a racit se strecoara si se paseaza pentru a scoate sucul.
- Peste suc se adauga pudra de agar-agar si se da din nou pe foc pana da in clocot. Ulterior se imparte in doua vase de cantitati egale si se va lasa la racit la temperatura camerei.
- Cand sosul s-a intarit, se ia cantitatea dintr-un vas si se pune la blender pentru obtinerea unui amestec fluida-gelatinoasa. Se pune intr-un recipiend de decor.
- Pe o farfurie se traseaza cateva linii din sosul de ciocolata dupa care se transfera portia dorita de prajitura in centrul acesteia. Se decoreaza farfuria cu puncte formate din gelul fluid si se completeaza cu o lingura de inghetata de capsune.
Speram sa aveti o experienta de neuitat si sa va impresionati musafirii asa cum nu ati mai facut-o niciodata!
Pofta buna!