Supa crema de dovleac copt cu ciuperci shimej si parmezan este un preparat fin, savuros, ideal pentru cina sau pentru a-l pregati musafirilor care vin in vizita.
- 1 dovleac
- Un praf de sare
- Un varf de lingurita de piper
- Untura de porc
- Unt
- Ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- Smantana de gatit
- Zeama de la supa de legume
- Parmezan ras
- Dovleacul se taie in doua, se curata capetele si se dau deoparte, si ulterior bucatile se sectioneaza in doua inca o data. Se scot semintele si se arunca, iar bucatile de dovleac cu mai putin miez se dau deoparte.
- Bucatile ramase se sectioneaza inca o data in doua, se pun pe tava, se asezoneaza cu sare si piper, se ung cu untura de porc, putin unt si ulei de masline si se baga in cuptor la 165℃.
- Se pune tigaia la incins pe foc, iar cand aceasta s-a incalzit se adauga untura.
- Ciupercile se taie felii si ulterior se soteaza in untura incinsa. Se presara un varf de sare pentru gust si se adauga un catel de usturoi mare, usor zdrobit cu laterala cutitului.
- Dupa ce dovleacul s-a copt, se scoate fiecare bugata in parte si se decojeste. Dovleacul se taie in bucati mici si se pune in blender, peste care se adauga smantana. Dupa ce dovleacul a capata o consistenta cremoasa se adauga supa de legume si se blenduieste in continuare pana cand aceasta capata o consistenta usor lichida dar cremoasa, in acelasi timp.
- Se adauga crema de dovleac intr-o farfurie cu fund adanc si se pun ciupercile sotate in mijloc. Se asezoneaza cu parmezan si cu cateva picaturi de ulei.
Pentru un decor mai elaborat, puteti decora preparatul cu muguri de dovleac.
Ciupercile se soteaza 30 secunde -1 minut, pentru a preveni sa devina amare.
Catelul de usturoi se adauga intreg, usor zdrobit, pentru putina aroma.
Daca incercati aceasta reteta suntem ferm convinsi ca veti impresiona prin intermediul acestui preparat simplu si rapid. Pofta buna!