Nimic nu se compara cu aroma proaspata si fresh a unor legume proaspete si bogate in vitamine, imbinate impreuna in cea mai sanatoasa si delicioasa salata. Preparatul de astazi poate fi servit ca atare de catre cei vegani sau cu anumite restrictii alimentare, cat si drept garnitura la un preparat din carne.
- 1 morcov
- 1 mar
- 1/4 dintr-o telina
- Lamaie
- Merisoare
- Ulei de masline
- Sare
- Nuci
- Legumele se curata de coaja, iar pentru morcov si mar, se indeparteaza capetele. Ulterior se dau pe razatoare.
- Peste legumele rase se adauga putina zeama de lamaie care va scoate apa si va da impresia ca salata este gatita. Totodata lamaia va accentua si va completa intensitatea aromelor.
- Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare si se omogenizeaza.
- Legumele se marineaza mai usor daca sunt amestecate cu mana
- Peste amestecul de legume si fructe se adauga cateva merisoare si nuci trase in tigaie pentru echilibrarea aromelor. Cu ajutorul unui cleste se pun intr-un bol de o dimensiune potrivita si se servesc dupa plac.
- Acest preparat va completa cu usurinta preparatele din carne sau va fi un rasfat ideal raw vegan pentru mesele principale.
- Pofta buna!
Balansati cutitul inainte si inapoi cu o usoara presiune, pentru a putea taia telina mai usor si mai repede.
Pentru mai multa finete se va folosi marul fara coaja.
Legumele pot fi razuite dupa preferinta pe orice tip de razatoare, insa marul e recomandat a se razui pe o razatoare cu ochiuri mari.