AZHOME's blog

Prajitura de ciocolata alba

Se anunta o serie de musafiri speciali in vizita si nu stiti cu ce desert impresionant sa-I serviti? Ei bine, prajitura cu ciocolata alba, jeleu de fructe si inghetata de capsuni este alegerea ideala si simplu de pregatit, cu care veti incanta pe absolut oricine.

  • 230 g unt
  • 340 g zahar
  • 280 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g ciocolata
  • Fructe confiate/jeleuri cu fructe
  • Inghetata de capsuni
  1. Se ia o cratita in care se pune untul la topit si zaharul. Se da la foc mic.
  2. Intre timp se ia un bol in care se adauga faina, praful de copt si se omogenizeaza cu ajutorul telului.
  3. Odata ce untul si zaharul s-au topit, se transfera amestecul intr-un bol si se adauga ouale batute. Se adauga faina si se omogenizeaza incontinuu pana la incorporarea completa. Se adauga ciocolata alba, se omogenizeaza si se transfera intr-o tava de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru aprox. 40 minute. Ulterior aceasta se scoate, se lasa la racit si se taie in bucati.
  4. Pe bucata de prajitura se aseaza fructe proaspete si/sau jeleuri din fructe, alaturi de o cupa de inghetata de capsune.

Suntem ferm convinsi ca veti fi cuceriti de savoarea acestui retet fin si racoros, ideal pentru sezonul cald.
Pofta buna!

Ustensile folosite:

Spatula silicon