AZHOME's blog

Daca doriti sa incercati o noua alternativa a cozonacului clasic, de data aceasta unul fraged, crocant si sarat, atunci reteta de cozonac pepperoni poate fi alegerea ideala.

  • Foietaj
  • Sos de rosii
  • Pepperoni
  • Mozzarella
  • 1 ou
  1. Preincalziti cuptorul la 200 ℃.
  2. Foietajul se scoate din ambalaj si se intinde pe hartia de copt. Se niveleaza si se intinde cu ajutorul rolei, urmand a indeparta capetele cu ajutorul taietorului si a sectiona unul dintre capete intre fasii, fara a le taia. Intindeti sosul de rosii la partea nesectionata, presarati mozzarella razuita si feliile de salam pepperoni peste care adaugati din nou mozzarella din plin. Rulati si dati forma unui cerc.
  3. Ungeti rulada cu ajutorul unui ou batut si a periei de silicon. Transferati in tava si dati la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
  4. Scoateti cozonacul din cuptor si lasati cozonacul la odihnit timp de cateva minute, dupa care sectionati in mai multe portii.
  5. Aceasta reteta este ideala ca gustare intre mese, la un bufet suedez sau ca fel principal.

Este recomandat sa prelucrati foietajul la temperatura camereu, pentru a preveni sfaramitarea acestuia.

 

 

Ustensile folosite:

Spatula silicon