Daca doriti sa incercati o noua alternativa a cozonacului clasic, de data aceasta unul fraged, crocant si sarat, atunci reteta de cozonac pepperoni poate fi alegerea ideala.
- Foietaj
- Sos de rosii
- Pepperoni
- Mozzarella
- 1 ou
- Preincalziti cuptorul la 200 ℃.
- Foietajul se scoate din ambalaj si se intinde pe hartia de copt. Se niveleaza si se intinde cu ajutorul rolei, urmand a indeparta capetele cu ajutorul taietorului si a sectiona unul dintre capete intre fasii, fara a le taia. Intindeti sosul de rosii la partea nesectionata, presarati mozzarella razuita si feliile de salam pepperoni peste care adaugati din nou mozzarella din plin. Rulati si dati forma unui cerc.
- Ungeti rulada cu ajutorul unui ou batut si a periei de silicon. Transferati in tava si dati la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
- Scoateti cozonacul din cuptor si lasati cozonacul la odihnit timp de cateva minute, dupa care sectionati in mai multe portii.
- Aceasta reteta este ideala ca gustare intre mese, la un bufet suedez sau ca fel principal.
Este recomandat sa prelucrati foietajul la temperatura camereu, pentru a preveni sfaramitarea acestuia.